Vrijblijvende prijsopgave

stucadoor of stukadoor?

Wat is de juiste spelling?

 

 

De term stukadoor

Is het nou stukadoor of is het stucadoor? Hierover is altijd veel verwarring en de meeste mensen weten niet wat wel de juiste spelling is. Voor zoekmachines zoals Google zijn beide spellingen juist en wordt er geen onderscheid gemaakt in je zoekopdracht.

Ondanks dat Google zicht niet druk maakt over de juiste spelling is er wel één juiste schrijfwijze en dat is stukadoor. Je vraagt je natuurlijk af hoe deze verwarring onstaat? Dit heeft te maken met het feit dat een stukadoor als dienst stucwerk met een C levert. Hierdoor ontstaat al snel het idee dat stukadoor hiervan is afgeleid.

stukadoor of stucadoor

de stukadoor

 zelfst.naamw. (m.)

Uitspraak: [styka‘dor]
Verbuigingen: stukadoor|s (meerv.)

iemand die als beroep pleisterwerk aanbrengt, vooral op muren en plafonds

Voorbeeld: `De stukadoor laten komen voor het stucwerk.`

Het werkwoord

Om het nog ingewikkelder te maken kan het in sommige gevallen ook onduidelijkheid onstaan over welke diensten een stukadoor nou precies uitvoerd en hoe je dit schrijft. Gelukkig is hier geen officiële spelling voor en mag je dit schrijven zoals je zelf wilt. Zo mag het stuken of stucen zijn, stucwerk of stukwerk en stucadoren of stukadoren.

Heb je vragen over welke stucadoorswerkzaamheden wij allemaal uitvoeren? Neem dan contact met ons op en we adviseren je graag.

Heeft u al gekeken of uw vraag tussen de veelgestelde vragen staat?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Locatie

Ampèrestraat 13L
1446TP, Purmerend

Telefoon

× Chat met ons via WhatsApp