Vrijblijvende prijsopgave

Beton Cire Schoonmaken

Hoe moet je Beton Cire schoonmaken?

 

 

Net als bij andere materialen op gips & cementbasis zijn er ook bij beton cire een aantal punten waar rekening mee gehouden moet worden inzake het reinigen hiervan.

Beton cire wordt afgewerkt met een vuilafstotende coating. Deze coating dient als beschermende laag op de beton cire. Door deze coating is de beton cire ondergrond goed te reinigen met groene zeep en warm water.

Om beton cire in de juiste staat te behouden raden wij het gebruik van de volgende middelen af:

Agressieve middelen

Gebruik geen agressieve middelen zoals gootsteen ontstopper, chloor of ammoniak. Bij het gebruik hiervan zal de beton cire ondergrond onherstelbaar beschadigen. Ook hier adviseren wij om direct de ondergrond goed te reinigen met veel water als de beton cire in aanraking is geweest met één van deze middelen.

Zuren & antikalk

Gebruik geen middelen op het beton cire in de vorm van zuren zoals azijn, antikalk middelen, citroensap. Mocht dit wel gebruik worden, dan zal het beton cire onherstelbaar beschadigen en is het praktisch onmogelijk om dit weer in de oude staat te herstellen.

Ook bij het morsen van bijvoorbeeld wijn of koolzuurhoudende dranken adviseren wij om dit z.s.m. te verwijderen en met veel water schoon te maken. Op deze manier zal de schade aan het beton cire tot een minimum beperkt worden.

Olie en vethoudende producten

Voor olie en producten waar veel vet in zit zoals slaolie, olijfolie, boter is het ook aan te raden om dit snel te verwijderen en goed te reinigen met water. Dit kan namelijk permanente vlekken en kringen veroorzaken op de ondergrond.

Reiniging ondergrond

Voor een goed onderhoud van de beton cire dient een neutraal schoonmaakmiddel i.c.m. warm water gebruikt te worden. Gebruik hierbij geen schuurspons of grove schoonmaakmiddelen zoals Jif om krassen en een doffe ondergrond te voorkomen.

Voor beton cire in de badkamer en dan voornamelijk in het douche gedeelte is het aan te raden om de wanden elke keer na het douchen droog te maken met een handdoek. Zo ontstaat er geen kalkvorming en zal er geen onherstelbare schade ontstaat.

Mocht je nog meer vragen hebben over het onderhouden & schoonmaken van beton cire? Neem dan contact met ons op en wij adviseren je graag!

Heeft u al gekeken of uw vraag tussen de veelgestelde vragen staat?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Locatie

Ampèrestraat 13L
1446TP, Purmerend

Telefoon

× Chat met ons via WhatsApp